"ΛΗΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 2022"

 Την Παρασκευή 2/9/2022 το απόγευμα έληξε η Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος η οποία είχε τίτλο   «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!».

Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές. 





Βασικό βιβλίο αφόρμησης για τα εργαστήρια είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό».». Οι δράσεις συνδεόντουσαν με ένα κεφάλαιο από το βιβλίο και οι δραστηριότητες ήταν βασισμένες σε τέσσερις  άξονες:  τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο αποτελούσε  και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που  συμμετείχαν. 

Στη Ξενοπούλειο πραγματοποιήθηκαν 7 διαδρομές από 29/6 μέχρι 2/9, με εθελοντές(Η αφετηρία, οι φτερωτές διαδρομές, οι ποιητικές,, οι χνουδωτές, οι θαλασσινές, οι δημιουργικές και η επιστροφή). Συμμετείχαν 10 εθελοντές, 80 παιδιά και δανείστηκαν 150 βιβλία.

Κατά την τελευταία ημέρα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν όλες τις δράσεις μέσα από την έκθεση του υλικού, να ψηφίσουν την καλύτερη δράση, η οποία ήταν "Οι θαλασσινές διαδρομές" , να αποτυπώσουν την δική τους διαδρομή και τα φτιάξουν την ακροστιχίδα ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ

















Εθελόντριες για την τελευταία δράση ήταν οι Αλεξάνδρα Κατσαϊτου & Αλεξάνδρα Σαϊτανίδου .

Ευχαριστούμε

  • τις Διονυσία Πάτρα, Αννα Μαρία Λιβέρη, Βασιλική Γκούγια, Κατερίνα Αμπελά, Παραδεισένια Θεοδόση για τις εθελοντικές δράσεις.
  • την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ για την δημοσίευση
  • την εφημερίδα ΕΡΜΗ για την συνέντευξη

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ’23

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ