«Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε» 25-11-2022

 


Την Παρασκευή 25/11/2022 πραγματοποιήθηκε η δράση ευαισθητοποιήσης με τίτλο «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε» από την Ψυχολόγο Ματσουκατίδου Χρύσα σε συνεργασία με τους/τις μικρούς/ες φίλους/ες της Ξενοπούλειου Βιβλιοθήκης.

Στην εν λόγω δράση διαβάσαμε το βιβλίο της Μάρτιν Αγκάσι «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε» και συζητήσαμε για την επικοινωνία , τη βία, τους τρόπους επίλυσης συγκρούσεων και το πόσο διαφορετικά πράγματα μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια μας. Μέσα από δραστηριότητες, ζωγραφική, παιχνίδι ρόλων και συζήτηση μιλήσαμε για το τι μπορεί ο καθένας να κάνει όταν είναι αναστατωμένος προκειμένου να ηρεμήσει,αλλά και για το «Φανάρι του Θυμού» ως τεχνική διαχείρισης του θυμού και επίλυσης των συγκρούσεων.

Συζητήθηκαν οι διάφορες μορφές επίλυσης των συγκρούσεων, προκειμένου να μην καταφεύγουμε στη βία και εργαστήκαμε στο να λεκτικοποιήσουμε το πως νιώθουμε, τι μας ενοχλεί και τι θα θέλαμε μέσα από παιχνίδι ρόλων χρησιμοποιώντας την πρόταση του «Εγώ νιώθω...όταν εσύ.... επειδή...θα ηθελα...».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την προσωπική τους λίστα με τρόπους για να ηρεμούν, να χρωματίσουν το δικό τους «Φανάρι του Θυμού» με τις ενδείξεις «Σταμάτα-Σκέψου- Πράξε» και να εκφράσουν το θυμό και την ενόχληση τους με λόγια μέσα από τη δραματοποίηση διάφορων σεναρίων με καθημερινές συγκρούσεις.

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ’23

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ