ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 16,17,18-12-2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 Ο Σύλλογος  Φίλων της Ξενοπουλείου Παιδικής Βιβλιοθήκης έχει την τιμή και τη χαρά να ανακοινώσει την τριήμερη έκθεση ζωγραφικής που οργανώνει το Εικαστικό Εργαστήρι Ξενοπουλείου Βιβλιοθήκης με άξιο δάσκαλο τον εικαστικό κ. Γιώργο Μπράτη.

Το Εικαστικό Εργαστήρι για ενήλικες φιλοξενείται στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη και λειτουργεί για έκτη χρονιά. Από τον πρώτο, κιόλας, χρόνο η ομάδα εμφανίστηκε δημιουργικά παραγωγική οργανώνοντας έκθεση των εργασιών της στο Πνευματικό Κέντρο, γεγονός που επαναλάμβανε στο τέλος κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, παρουσιάζοντας κάθε φορά τις εργασίες των μελών της ομάδας στο κοινό.

Τα τρία τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας η ομάδα απείχε από τις δια ζώσης συναντήσεις αλλά συνέχισε διαδικτυακά. Χάρη στην αγάπη, τη γνώση και το μεράκι του κ. Μπράτη τα μέλη γνώρισαν καλλιτεχνικά ρεύματα, νέες τεχνικές, δημιουργούς από διάφορες χώρες και εποχές.... Και συνέχισαν να δημιουργούν! Οι δημιουργίες αυτών των χρόνων παρουσιάζονται στο κοινό που καλείται να μετέχει και να μοιραστεί τον ενθουσιασμό αλλά και τις ανησυχίες των καλλιτεχνών που αποκαλύπτονται.

Συμπολίτες μας με πολύ ενδιαφέρουσες, ξεχωριστές προσωπικές διαδρομές εκφράζουν τις αναζητήσεις, τα όνειρα, τις προσδοκίες τους  με τη ζωγραφική χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα και τεχνικές…

 Χαρτιά και χαρτόνια, καμβάδες και καρτολίνες , ξύλα και πέτρες χρησιμοποιούνται για να υποδεχτούν μολύβια και παστέλ, ακουαρέλες και ακρυλικά και λάδια που απλώνονται και αναμιγνύονται με πινέλα, δάχτυλα , μπατονέτες και σπάτουλες για να δώσουν εικόνα σε ένα τραγούδι, τον φόβο απέναντι στη νόσο, την αγαλλίαση μιας λουλουδιασμένης σκιάς, ή ενός φανταστικού τοπίου.

 Το αποτέλεσμα ενδιαφέρον, μεστό συναισθημάτων και πολυεπίπεδων αναγνώσεων.

Αρωγοί – χορηγοί αυτής της προσπάθειας, η Λέσχη « ο Ζάκυνθος, το Κτήμα Γκούμα «»Τέχνη και Οίνος» και το αρτοποιείο «Μυλωνάς».

Την έκθεση επιμελείται ο κ. Γιώργος Μπράτης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022,

ώρα 17:00- 22:00.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις  16-17-18 Δεκεμβρίου 2022 στον φιλόξενο χώρο της Λέσχης  “Ο Ζάκυνθος”, στην Πλατεία Αγίου Μάρκου.

Ώρες λειτουργίας  από 16:00 έως 22:00

Σας περιμένουμε!





























 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ’23

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ