«Στο σαλόνι του Ξενόπουλου σαν άλλοτε» 13-01-2023

 





Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου , παραμονή της 72ης επετείου από το θάνατο του Γρηγορίου Ξενόπουλου (απεβίωσε στις 14 Ιανουαρίου 1951) στο Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου τιμήσαμε την μνήμη του συγγραφέα αναβιώνοντας με πολύ σεβασμό ένα φιλολογικό σαλόνι με "οικοδέσποινα" την κ Αννα Μαρία Λιβέρη, δασκάλα και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Ξ.Π.Β. Μέσα από τα έργα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, γνωρίσαμε την εποχή που έζησε, τους προβληματισμούς και τις αξίες της κοινωνίας.

Η σκέψη πίσω από την ιδέα είναι ότι έχει λείψει η ποιοτική συναναστροφή ανθρώπων σε ένα περιβάλλον φιλόξενο και οικείο όπου θα μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις, να διακινήσουν ιδέες, να εκφράσουν καλλιτεχνικές ανησυχίες με την άνεση και την ελευθερία που δίνει η παρέα.
Με καλεσμένους αγαπημένους ανθρώπους, των τεχνών, των γραμμάτων, δασκάλους και φίλους με πολυεπίπεδη δράση, ξαναγνωριστήκαμε, μοιραστήκαμε μνήμες, σκέψεις, ανταλλάξαμε απόψεις και διαβάσαμε ποίηση . ..Με τον ανεκτίμητο μουσικό και φίλο Μιχάλη Τσαούση στην μουσική επένδυση της βραδιάς ( πραγματικά έκανε την διαφορά κι ευχαριστούμε πολύ πολύ) τραγουδήσαμε αγαπημένα λόγια.... Καλεσμένη μας και τιμώμενη η σεμνή μα εξαιρετικά δημιουργική κ. Αθηνά Σαραντίδη με αφορμή την νεοεκδοθείσα ποιητική συλλογή της στα ελληνικά και ιταλικά "Eπιστροφή - Ritorno"...Απόλαυση πραγματική ο ποιητικός της λόγος- μεστός νοημάτων και θεραπευτικός σαν της μνήμες που αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που αποτέλεσαν την έμπνευση για κάθε ποίημα..
Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσους παραβρέθηκαν και μας τίμησαν..
Η εξέλιξη της βραδιάς ήταν αναπάντεχη και απολύτως ευχάριστη μια και το ραντεβού θα ανανεωθεί....
Έτσι θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε κι όσους δεν πρόλαβαν αυτή την συνάντηση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ’23

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ