Παγκόσμια ημέρα γραφής Braille 16-01-2023

 

Δευτέρα 16/01/2023: (6:15 μ.μ) Παγκόσμια ημέρα γραφής Braille με  την φιλόλογο ειδικής αγωγής Σοφία Ξυγιντζή, για παιδιά 6-12 χρονών.













Σήμερα οι μικροί φίλοι της Ξενοπούλειου Βιβλιοθήκης ταξίδεψαν στον κόσμο των τυφλών και είδαν το φως μέσα από το φως της μουσικής και της αγάπης.

Διαβάσαμε "Το παραμύθι της μουσικής" της Βασιλικής Νευροκοπλή και γνωρίσαμε τη Θεοδώρα, την ηρωίδα του βιβλίου που ξεχώριζε γιατί γεννήθηκε τυφλή, αλλά και για τη σοφία που απέκτησε μεγαλώνοντας. Αναφερθήκαμε την πραγματική ιστορία της Έλεν Κέλερ, της πρώτης τυφλής και κωφής γυναίκας που κατάφερε με επιμονή και προσπάθεια να μάθει να επικοινωνεί και να σπουδάσει. Τέλος, γνωρίσαμε το σύστημα γραφής braille. Οι μικροί μας φίλοι ψηλάφισαν  λέξεις και προτάσεις γραμμένες σε γραφή braille, προσπάθησαν να τις διαβάσουν, ζωγράφισαν το αλφάβητο και δοκίμασαν οι ίδιοι να γράψουν το όνομα τους χρησιμοποιώντας φακές! Μια δράση αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα γραφής Braille στις 4 Ιανουαρίου, η οποία είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα σχετικά με την τύφλωση- προβλήματα όρασης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ’23

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ