ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΙΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΤΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ , ΣΧ. ΧΡ. 2023-2024

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΙΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΤΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΙΟ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

                                   ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024


ΠΡΩΙΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ:

1. Κυνήγι «χαμένου βιβλίου»: ομαδικό παιχνίδι με βιβλία του συγγραφέα , στη βιβλιοθήκη με στόχο την εξοικείωση με τον χώρο και το κανονισμό λειτουργίας (διάρκεια 1 ώρα για παιδιά  Δημοτικού σχολείου).

 2. Βιωματική ξενάγηση στο μουσείο: μέσα από παιχνίδια, παραμύθια και δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν τη ζωή του Γ. Ξενόπουλου και την εποχή του. Υπάρχει δανειστική βαλίτσα (για νήπια και για παιδιά Δημοτικού) (διάρκεια 1 ώρα για παιδιά Νηπιαγωγείου & Δημοτικού).


ΠΡΩΙΝΑ ΣΤΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Δράσεις φιλαναγνωσίας πάνω στις δεξιότητες:

 · ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΕΥ ΖΗΝ

Διατροφή: «χτίζω σωστά εμένα», Οδική ασφάλεια: «Καλώς τον κύριο Κ.Ο.Κ», Γνωρίζω το σώμα μου -Ισότητα των φύλλων: Αποδόμηση στερεοτυπικών αντιλήψεων και ρόλων των δύο φύλων»,  Συναισθηματική Υγεία: «Το χρώμα της καρδιάς» & « Σημείο βρασμού Θυμός».

· ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οικολογία-Κλιματική αλλαγή: «Βοήθησε κι εσύ ν’ αλλάξουμε τη γη», Ανακύκλωση: «ο Μπεν η Μου και τα σκουπίδια», Φιλοζωία: «Λογοτεχνικές συναντήσεις από ζώο σε ζώο» «τα ζώα στη λογοτεχνία» , Τοπική πολιτιστική κληρονομιά: «Σκαρτσοφώλια» & ήθη έθιμα της Ζακύνθου.

 · ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ & ΕΝΕΡΓΩ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ

 Ανθρώπινα δικαιώματα: «Χέρια φιλίας» «η βαλίτσα του Χασάν» «Κουτί –παιχνίδι με τα βιβλία των δικαιωμάτων», Αλληλοσεβασμός- Διαφορετικότητα: «όλοι διαφορετικοί ,καθ’ένας μοναδικός» «Ελμερ ο παρδαλός ελέφαντας», Αξίες:  Συνεργασία/ Σεβασμός: «ένα σπίτι για όλους», Δημοκρατία: «Για φαντάσου να ταξίδευες στο παρελθόν –Αρχαία Αθήνα» «Συμβούλιο τάξης».

· ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ:

Γνωριμία με τα επαγγέλματα : (παλιά και του μέλλοντος).

 

Ø  Τα εργαστήρια απευθύνονται : σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Ø  Διαρκούν 1-1.30 ώρα και επιθυμητό είναι να ανοίγουν δανειστική ταυτότητα ή να φέρνουν την δική τους όσοι είναι ήδη μέλη, για το άνοιγμα δανειστικής ταυτότητας ζητήστε την ειδική φόρμα.

Ø  Όλες οι δράσεις στηρίζονται από το δίκτυο βιβλιοθηκών της ΕΒΕ.

Ø  Επικοινωνήσετε μαζί μας 2695045078 για να κλείσουμε ένα ραντεβού(Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή απόγευμα) ή στο μειλ filoixenopouliou@gmail.com .

 

 Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας και θα χαρούμε να σας δούμε!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ’23

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ