ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5-6 2024

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη την Τετάρτη 5/6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση για την ρύπανση των παραλιών και θαλασσών .



Φέτος μια ομάδα παιδιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» το οποίο στηριζόταν στο πρόγραμμα ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΥΜΕ (εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘΑ) και αφορούσε την ενδυνάμωση των νησιών και των παράκτιων περιοχών- με θεματολογία την ευαισθητοποίηση για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα αυτό  διεξάγεται ετησίως από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσειν Άλογα» και υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης».

Τα παιδιά της Ξενοπούλειου Παιδικής Βιβλιοθήκης με μηνιαίες συναντήσεις δημιούργησαν τους ήρωες με χαρτί, κατέβαλλαν τη μεγίστη προσπάθεια για την δική τους κουκλοθεατρική παράσταση με τίτλο «Η χελώνα και το ψάρι, μας ζητάνε μια χάρη» , η οποία προβλήθηκε και με μεγάλη συγκίνηση απολαύσαμε μικροί και μεγάλοι.

Όλοι μαζί δώσαμε την υπόσχεση να προσέχουμε  την θάλασσα μας και να ανακυκλώνουμε τα χρήσιμα σκουπίδια μας.

Να σημειώσουμε ότι αρκετά χρόνια στο χώρο της βιβλιοθήκης συγκεντρώνονται για ανακύκλωση: καπάκια, μελάνια, καμένες μικρές ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, λάμπες, χαρτιά, πλαστικό.



Πολλές ευχαριστίες στη μαμά Ρούλα Συγγούνα για την εμψύχωση της ομάδας. Ακόμη μια εθελόντρια η οποία δίνει την ψυχή της στη καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας   στη παιδική βιβλιοθήκη.

https://www.facebook.com/share/p/VJY14eDn9pTVxDiq/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ’23

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΡΤΗΣ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΡΙΛΗΣ 2024