ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΕ 2024

Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάζουν το τέλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας μέσα από τις δηµιουργίες των παιδιών και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για την ΚΕ2025.



 

 Για 10ο καλοκαίρι η Ξενοπούλειος βιβλιοθήκη  συμμετέχει με τον Σύλλογο Φίλων της Ξενοπούλειου στη καλοκαιρινή εκστρατεία   ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας,  η οποία ξεκίνησε στις 14/6/24 (μόλις έκλεισαν τα σχολεία) και ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 1/6/2024.

Οι μικροί μας φίλοι απολαύσανε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης από τη γη ως τον ουρανό.

Φέτος μάθαμε να σκεφτόμαστε, να ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετρήσαμε τα αμέτρητα, εξηγήσαμε τα ανεξήγητα και αναζητήσαμε απαντήσεις για όλα όσα είδαμε γύρω μας αλλά κι όσα δε μπορέσαμε να δούμε..

Με σύνθημα "Από τη γη στον ουρανό :μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω" και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό αυτό το καλοκαίρι η μικρή μας βιβλιοθήκη έγινε μαι κυψέλη εξερεύνησης κάνοντας ένα γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στο πλανήτη. 

Πραγματοποιήθηκαν 12 δράσεις με 9 εθελοντές τους οποίους και ευχαριστούμε. όπως ευχαριστούμε και τον Δήμο Ζακύνθου για την αγορά των βιβλίων της καλοκαιρινής  εκστρατείας.

Στο κήπο της βιβλιοθήκης οργανώθηκε μια έκθεση των έργων των παιδιών.





















 Επίσης υπήρχαν ομαδικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους από τα μέλη του συλλόγου. 


















 


Τέλος τα παιδιά του καλοκαιρινού εργαστηρίου παρουσίασαν ένα παραμύθι που έγραψαν τα ίδια σε συνδυασμό με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης τους οποίους και δούλεψαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με ποικίλους τρόπους.

Η ιστορία αναφερόταν στην λύπη της γης με όλα αυτά που συμβαίνουν και στην ενεργοποίηση των παιδιών της βιβλιοθήκης να την σώσουν!!!!

Την γνώση την μετέφεραν στους γονείς τους  με τις εφημερίδες που έγραψαν και μοίρασαν. Έτσι έγιναν πρεσβευτές της βιβλιοθήκης & προώθησαν την αγάπη για τη μάθηση μαζί με τον σπουδαίο ρόλο της !







 Ραντεβού και πάλι στη ΚΕ 2025!!!!!!!

   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ’23

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΡΤΗΣ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΡΙΛΗΣ 2024